El från början för Fredrik

Det har gått nära tre månader sedan starten – och fortfarande fungerar det bra för Fredrik Söder, som då var nyanställd vid Altecos kontor i Stockholm.
– Det har ju visat sig vara ungefär som jag föreställt mig, inte minst med alla trevliga arbetskamrater och intressanta arbetsuppgifter, säger Fredrik.

Fredrik Söder, AltecoSom tidigare anställd för att bland annat jobba med gatubelysning vid Infratek, fick Fredrik Söder ganska ofta kontakt med Alteco.
– Det var i samband med projektering och byggledning av olika uppdrag som jag lärde känna flera av Altecos medarbetare. De gjorde alltid ett trevligt intryck och var själva liksom reklampelare för företaget.
– När jag sedan såg en annons där Alteco sökte nya medarbetare till teknikområdet Offentlig belysning, hade jag ju flera ansikten att relatera till, förklarar Fredrik när han nu sedan några månader tillbaka själv en del av Alteco.

El från början
Att det skulle bli något med el för Fredrik var klart mer eller mindre från början:
– Pappa jobbade som elektriker och området har hela tiden intresserad mig. Det blev också teknisk utbildning genom elkraftsgymnasiet. Redan under min praktik kände jag att det var rätt och när det sedan fanns jobb så var det klart.
I dag handlar det, som Fredrik själv uttrycker det, ”om allt från lampor hemma till högspänning”.

Projektering
Id ag jobbar Fredrik med mycket projektering.
– Här har jag en del att lära mig. Stordelen av min arbetsdag går till att rita ny belysning till gator, vägar och parker, men jag har också fått uppdrag som byggledare.
– Det rullar på ganska bra, just nu med bland annat en parkväg med 30 belysningsstolpar till Hökarängen. Det jag sedan lämnar ifrån mig är en granskningshandling som kunden använder som underlag till upphandling av en entreprenör.
– Inte sällan kan det sedan också bli så att Alteco även får hålla i projektet som byggledare, berättar Fredrik som alltså stortrivs med nya jobbet.

Mycket cykel
Precis som för många av sina nya arbetskamrater, handlar mycket av fritiden om cykling för Fredrik. Han bor med fru, två vuxna barn och ett par katter strax söder om Stockholm.
– Det är ungefär 20 kilometer mellan hem och jobb. Åtminstone på sommaren cyklar jag till och från ett par gånger i veckan. Annars är det fotboll som gäller och jag försöker kolla Hammarbys hemmamatcher åtminstone några gånger varje säsong, säger Fredrik Söder.

← TILLBAKA

Se referensuppdrag inom våra Teknikområden »