Välkommen Fredrik – han tog klivet till ”andra sidan”

Fredrik Karlsson

Fredrik Karlsson har gått över till andra sidan.
Där hör han röster…
Men lugn – det är inte alls så dramatiskt som det låter.
Det handlar om ett av de senaste tillskotten till vårt Stockholmskontor.

Det där med ”andra sidan” är faktiskt som Fredrik själv uttrycker det:
– Jag har jobbat några år på Fortum i Råcksta i Stockholm och fått prova olika uppdrag, senast som projektledare.
– Genom jobbet på Fortum fick jag kontakt med ”andra sidan”, alltså Altecos medarbetare, alltid lika trevliga och kompetenta personer.

Rösterna
– Så nu ska det verkligen bli toppenbra, för mig blir det intressant att också få se allt från den ”andra sidan”, alltså som konsult efter att ha haft att göra med Alteco som beställare tidigare, förklarar Fredrik.
Men rösterna, då?
– Jo, det kändes som att det var dags för mig att byta jobb, att få höra lite andra röster om dagarna. Nu känns det som ett bra val att ha tagit steget över till ”andra sidan”, menar han.

Ett halvt steg
Men egentligen är det bara ett halvt steg.
Som projektledare vid Fortums Råckstaanläggning bestod Fredriks arbetsuppgifter mestadels av projekt på lokalnätsnivå, upp till 24 kilovolt. Det handlade om ansvar för ekonomi, besiktningar, kontakt med entreprenörer, byggmöten och allt som följer med.
– Och nu blir det samma sak! Det vill säga för Altecos räkning, men fortfarande får jag jobba med Fortum. Halva tiden sitter jag kvar som Altecomedarbetare här i Råcksta och halva vid Alteco-kontoret vid Globen. Fram till årsskiftet är det Fortum som gäller och sedan får vi se hur det blir. Jag ser fram emot nya uppdrag och utmaningar, förklarar Fredrik.

Från chefsrum till skrubb
Men sitt chefsrum hos Fortum fick han flytta ur:
– Mitt gamla rum har jag fått byta ut mot en skrubb den halva del av veckan jag är på plats hos Fortum.
– Men det är absolut ingen fara. Jag tål det mesta, säger Fredrik.
Nära till jobbet har han också – halva veckan.

Spånga och Spanien
– Familjen, som förutom av mig själv består av hustru och fyra barn, har en villa i Spånga, nära Fortum-kontoret. Det blir aningen längre till Alteco-kontoret men det är inga problem, menar han.
Lite längre blir det till lägenheten i Spanien, men med hustrun i flygbranschen blir det en och annan tur också dit.

Fotboll som gäller
Det vill säga när inte fotbollen lägger hinder i vägen. Som 38-åring spelar Fredrik fotboll på veterannivå, men han var faktiskt med och kvalade till div II med Bollstanäs en gång i världen.
– Sportintresset håller i sig. I högsta fotbollsserien är det AIK som jag följer i vått och torrt från med årskortsplats på Östra läktaren.

Familjeplats
Men vi kan avslöja att av och till övertalas pappa av barnen om att få följa med och kolla in ”Gnaget”. Då blir det familjeläktaren:
– Men det är förstås lika roligt det.
– Här på Alteco blir det ibland kanske aningen för mycket cykelprat, för även om jag nog är en ”sporttyp”, så är det fotboll som gäller, avslutar Fredrik Karlsson, nu på plats på ”andra sidan” med nya röster omkring sig.

Välkommen till oss, Fredrik!