Ljuset kommer från Leksand

[2010-08-17]

Nackakontoret har nu fått förstärkning på belysningssidan genom ljusdesigner Tuva Jones, som med sitt dalaklingande efternamn berättar att hon hör hemma i Leksand från början.

Vägen till Alteco har gått via estetisk utbildning med specialintresse för sång i Stockholm och därefter ljusdesignutbildningen vid Tekniska högskolans avdelning på Högskolan i Jönköping:
– Efter examen i Jönköping har jag också hunnit arbeta med belysningsplaneringar för i första hand hemmiljöer och mindre företag, berättar Tuva.

Offentliga miljöer lockar
– Mitt examensarbete i Jönköping var dock att göra en belysningsplan för ett område i Leksands kommun och jag känner att jag gärna vill fortsätta att arbeta med ljus i offentliga miljöer.
Studierna i Jönköping omfattade bland annat gestaltning av inne- och utebelysning utifrån brukarens behov och rummets förutsättningar. Allt givetvis med sikte på att ljuset inte bara ska vara tekniskt hållbart och användarvänligt, utan också energieffektivt – alltså helt i linje med Altecos miljöprofil.

Fritiden
I samband med studierna i Småland träffade Tuva också sin sambo, som även han arbetar med ljusdesign, och familjen har sedan dess utökats med en dotter.

Kontakta Tuva Jones direkt.