Ny styrelseordförande trumf på hand för Alteco

[2007-05-09]

Det har gått ett par, tre år sedan färilasonen Bert Andersson reste sig från vd-stolen i Edsbyns Elverk – men nu antar han utmaningen från Alteco:

– Jag känner förstås till företaget sedan min tid i Edsbyns Elverk, säger Bert Andersson, som privat i dag faktiskt nästan bor granne med Altecos huvudkontor i Bollnäs.
– Men visst blev jag lite överraskad när jag fick frågan om att ta över ordförandeklubban i företagsstyrelsen. När jag fått klart för mig att intentionerna är att få till stånd en mer formell styrelse med strategiskt styrelsearbete på agendan kände jag dock att det vore ett intressant uppdrag, inte minst efter alla år i ledningen för Edsbyns Elverk och Elektra där verksamhet och styrelse arbetade mycket aktivt målinriktat tillsammans.

Bert Andersson har också styrelseerefarenhet från arbete i styrelsen för branschorganisationen Svensk Energi där han dels arbetade i styrelsen för Norra Regionen, dels inom huvudorganisationen Svensk Energi som representant för mindre energiverk i Sverige. Han har även arbetat i styrelsen för EIO Gävle-Dala.

Kontaktnät
– Bert kommer således att tillföra Altecos styrelse sitt engagemang inte bara för företagsledning och styrelsearbete utan också med sitt gedigna tekniska kunnande inom vårt verksamhetsområde.
– Han har dessutom ett omfattande kontaktnät inom hela elbranschen och totalt sett kommer den här förstärkningen att ge Alteco ett ännu mer strategiskt och målstyrt styrelsearbete, fortsätter Andreas Lundström.
Bert Andersson själv ser många möjligheter i sitt nya uppdrag:
– Mitt jobb kommer att bli lite mer än ”bara” en ordförande – det passar mig perfekt.
– Altecos verksamhet ligger inte bara inom det område där jag arbetat nästan hela mitt verksamma liv, det är dessutom en verksamhet som ligger helt rätt i tiden.

Hållbar utveckling
– Min förhoppning är att jag tillsammans med de kunniga och kompetenta medarbetare som jag vet finns i företaget ska kunna bidra till att skapa en mer hållbar utveckling i samhället.
Medvetandet om vad som håller på att hända med vår miljö ökar i dag och Alteco har en given roll som teknikkonsult att hjälpa sina kunder att minska utsläppen av växthusgaser. Här kan vi driva på utvecklingen i rätt riktning med teknik och miljö hand i hand och detta känns förstås som en mycket inspirerande uppgift, fortsätter Bert Andersson.
– Det är arbetsuppgifterna och den utvecklingspotential som finns i Alteco som gjort mig intresserad av ”en andra karriär”. I uppdraget som styrelseordförande ska jag nu – efter att ha satt mig in i hela verksamheten – lägga krutet på att bidra till att utveckla ett redan framgångsrikt företag, avslutar Bert Andersson.

Bert Andersson och Andreas Lundström
Bert Andersson, ny styrelseordförande, och Andreas Lundström, vd.