Nyhetsarkiv 2010

[2010-12-27]

Rekord-jultävling avgjord

Vi tackar alla som tävlade i vår jultävling och grattar de lyckliga vinnarna. Som följd av det rekordstora antalet tävlande, så drog vi dubbelt så många vinnare – hela sex stycken!Altecos jultävling har redan hunnit bli en trevlig jultradition, något som vi märker bland annat på det översvallande engagemanget bland de tävlande. Årets utmaning hade temat ljuset från norr och här är frågorna och de rätta svaren:1. Vad är norrsken?
X. En samverkan mellan jordens och solens magnetfält

2. Vilket av följande krävs för att norrsken ska uppstå?
1. Solvind

3. Vad heter norrsken på samiska?
2. Guovsahas

4. Vilket av följande teknikområden tillhör INTE Altecos lysande verksamhet:
X. Helautomatisk elkraftinstallationsbesiktning

Vinnarna har underrättats via e-post.

[2010-12-13]

Joachim Åhman snart i tjänst igen

Hösten 2008 reste bygg- och projektledaren Joachim Åhman vid vårt stockholmskontor till Bangladesh för ett par års tjänstledighet.Måndagen 24 januari 2011 kommer han nu tillbaka – ett halvår tidigare än beräknat:
– Innan familjen och jag for arbetade jag bland annat med Storstockholms lokaltrafiks projekt SU2088, ”Samordnad upprustning av Farsta Strands-leden”.

Foto Joachim ÅhmanIntressant projekt väntar
– När nu Alteco blivit inblandat i SLs nästa stora ombyggnadsprojekt, SU2011, ”Samordnad upprustning av Hagsätra-grenen”, tänkte jag att det skulle vara ett intressant projekt att komma tillbaka till, berättar Joachim från Bangladesh.


Ser fram emot hemresa

Anledningen till att det alls blev flytt utomlands var att frun Anneli fått en tjänst på Ericsson i Bangladesh.
– Det uppdraget sträcker sig fram till sommaren, men eftersom det också blir bättre för våra två barn att gå hela vårterminen hemma i Sverige så reser vi hem redan nu. Personligen ser jag fram mot att resa tillbaka och få börjar jobba med SU2011, säger också Joachim mitt uppe i flyttbestyren.
Familjen har under vistelsen i Bangladesh varit bosatt i Dhaka, landets huvudstad som tidigare också kallades Dacca.

Vi hälsar Joachim varmt välkommen tillbaka!

Läs mer om familjen Åhmans vistelse och se fler av Åhmans bilder från i Bangladesh»

[2010-10-12]

ISO-/OHSAS-revision nr 19

Vårt verksamhetssystem har planenligt omcertifierats av Intertek Semko Certification AB och det uppfyller därmed kraven i ISO 9001:2008 (kvalitet), ISO 14001:2004 (miljö) och OHSAS 18001:2007 (arbetsmiljö).Systemet skapades av våra medarbetare redan år 2001 som ett kvalitets- och miljöledningssystem och år 2009 kompletterade vi med arbetsmiljö.Denna revision, liksom de föregående, slutade med godkänt resultat.

Altecos ISO 9001-certifikat [pdf] »
Altecos ISO 14001-certifikat [pdf] »
Altecos OHSAS 18001-certifikat [pdf] »

 

[2010-08-17]

Ljuset kommer från Leksand

Nackakontoret har nu fått förstärkning på belysningssidan genom ljusdesigner Tuva Jones, som med sitt dalaklingande efternamn berättar att hon hör hemma i Leksand från början.Tuva Jones, ljusdesignerVägen till Alteco har gått via estetisk utbildning med specialintresse för sång i Stockholm och därefter ljusdesignutbildningen vid Tekniska högskolans avdelning på Högskolan i Jönköping:
– Efter examen i Jönköping har jag också hunnit arbeta med belysningsplaneringar för i första hand hemmiljöer och mindre företag, berättar Tuva.

Offentliga miljöer lockar
– Mitt examensarbete i Jönköping var dock att göra en belysningsplan för ett område i Leksands kommun och jag känner att jag gärna vill fortsätta att arbeta med ljus i offentliga miljöer.
Studierna i Jönköping omfattade bland annat gestaltning av inne- och utebelysning utifrån brukarens behov och rummets förutsättningar. Allt givetvis med sikte på att ljuset inte bara ska vara tekniskt hållbart och användarvänligt, utan också energieffektivt – alltså helt i linje med Altecos miljöprofil.

Fritiden
I samband med studierna i Småland träffade Tuva också sin sambo, som även han arbetar med ljusdesign, och familjen har sedan dess utökats med en dotter.

Kontakta Tuva Jones direkt »

[2010-06-09]

Nytt teknikområde

Vi startar nu verksamhet inom teknikområdet ”Mark/Anläggning”.Bakgrunden är dels att många av våra stora infrastrukturuppdrag innehåller omfattande mark-/anläggningsrelaterade frågor, dels att vi ser en stor efterfrågan inom teknikområdet till följd av alla bygg-/anläggningsprojekt i Stockholmsområdet.Mark- och anläggningsingenjören Mats Franzén har anställts vid vårt kontor i Nacka och kommer att ansvara för teknikområdet.Satsningen har redan resulterat i ett ramavtal ”Markkonsult” med Luftfartsverket/Swedavia.

[2010-06-08]

Förnyad TransQ-certifiering

Logo TransQVår kvalificering har förnyats t o m
2011-06-14.
TransQ är ett samarbete mellan de ledande nordiska transportorganisationerna.

De deltagande organisationerna använder systemet för att få information och välja ut leverantörer vid upphandlingar av varor, tjänster och entreprenader.
Alteco har varit kvalificerad leverantör av konsulttjänster sedan 2002.

Altecos TransQ-certifikat [pdf] »

[2010-05-01]

Fortsatt klimatneutrala

Logo Klimatneutralt företag RespectVårt aktiva miljöarbete har lett till att vi ånyo diplomerats som ett ”Klimatneutralt företag” av CSR-företaget Respect.Vi har därmed varit diplomerade sedan 2007.Läs mer om vad det innebär att Alteco är ett Klimatneutralt företag »

 

[2010-04-13]

Årsberättelse 2009

Nu är vår årsberättelse klar.

Vi är mycket stolta över vad vi åstadkommit under 2009 och ser nu fram emot nya utmaningar detta år.

Vi är redo att ta nya marknadsandelar!

Läs Altecos Års-
berättelse 2009 [pdf] »

Kioskerna Djurgården

[2010-02-24]

Alteco lyser upp Djurgården

Ljuset är på väg tillbaka – något som firas i hela tio dagar kring
månadsskiftet februari–mars på Djurgården i Stockholm.

Under Djurgårdsljus kan man varje dag på kvällstid uppleva ett 20-tal ljussatta platser. Allt från byggnader, träd och entréer kommer att lysas upp av ljusdesigners och skapa en annorlunda atmosfär.
Både naturen och de välkända byggnaderna kommer således att kunna ses på ett helt nytt sätt under dessa senvinterkvällar.Djurgårdsvägen
Alteco medverkar i nära samarbete med Vectura Consulting AB vid
Djurgårdsljus. Tillsammans bjuder vi på ”Djurgårdsvägen i ett annat ljus”.Välkommen att besöka Djurgårdsljus under tiden 26/2–7/3, dagligen kl 17.30–22.00. Guidade turer utgår från Djurgårdsbron varje kväll kl 19.00 under dessa dagar.

Läs mer på www.djurgardsljus.se

[2010-02-19]

Vasaloppet nästa för Alteco-medarbetare

Altecos medarbetare är kända för att hålla högt tempo – även på
fritiden. Några av dem håller faktiskt som bäst på att värma upp inför
Vasaloppet, som äger rum den 7 mars.
En av de som åker Vasaloppet för första gången är Ulf Fransson vid
Altecos stockholmskontor, som får sällskap av kollegan Jan-Olof Eriksson i spåren:

Ulf, stora delar av landet har ovanligt nog fått snö – har det bidragit till Vasaloppssatsningen eller är du van skidåkare?

– Självklart är det kul med all snö som kommit. Bättre förutsättningar än så här blir det knappast i stockholmsområdet. Jag är absolut ingen van skidåkare men jag har länge funderat på att genomföra detta mandomsprov. Drog därför igång lite rullskidåkning redan på höstkanten, ja, sen kom ju snön. Då var det bara att köra på.

Hur känns det så här några veckor innan den stora tävlingsdagen?
– 
Min efterhängsna hosta har äntligen börjat ge sig och jag ser nu fram mot loppet med tillförsikt. Hoppas bara att träningsdosen är tillräcklig för att fullfölja hela vägen i mål. Riktigt långa träningspass har jag inte hunnit med så många så vi får se hur kroppen svarar.

Kommer du att klara den magiska femtimmarsgränsen eller hur ser
prognoserna ut?
– 
Fem timmar! Jag är glad om jag klarar det magiska snöret! Eftersom det är första gången jag kör så är mitt mål att just gå i mål. Efter målgång ska jag fundera över nya utmaningar…

Under Vasaloppsveckan 26/2–7/3 arrangeras flera skidtävlingar som sammanlagt har över 50 000 deltagare anmälda. Läs mer påwww.vasaloppet.se

Ulf Fransson och Jan-Olov
På Altecos stockholmskontor arbetar Ulf Fransson och Jan-Olof Eriksson, som båda deltar i Vasaloppet i mars. Vi önskar dem lycka till!

[2010-02-19]

Miljöbilar till Alteco

Vi har valt miljöbilen Toyota Prius III som nya kontorsbilar.Över 1,2 miljoner Prius har sålts, vilket gör den till världens mest sålda och kända hybridbil. Våra Priusar kommer nog att väcka uppmärksamhet…
Alteco Prius