Tekniker från Nacka jobbar på hemmaplan

Född och uppvuxen i Nacka, blev det så att unge och teknikintresserade Berndt Rask sökte och fick anställning hos kommunägda Nacka energi.
– Inte minst därför att jag trivs så väldigt bra i den här kommunen, säger Berndt.

Berndt Rask, AltecoMen nu finns Berndt sedan några veckor tillbaka som projektledare inom teknikområde Elkraft hos Alteco i Stockholm.
Han har 20 minuter till jobbet från radhuset i Saltsjö-Boo, där vi också hittar hustru Erika och två döttrar, 10 och 13 år unga. Men annars finns Erika vid bakbord och degbunkar i familjebageriet och ser till att Berndt får med sig några kardemummabullar, kanellängder och – kanske – en Napoleontårta till arbetskamraterna på Alteco.
– Jag åker ju förbi bageriet i Henriksdalshamnen varje morgon på väg till jobbet, så visst kan det väl bli en och annan påse med till eftermiddagskaffet någon fredag, funderar Berndt.

Telekom
Den röda tråden genom Berndts jobbkarriär går annars över datakommunikation, IT och telekom.
– Det tekniska har jag lärt mig under resans gång och sedan har jag kompletterat detta med projektledarutbildning vid universitet. Min tekniska bakgrund kommer från som affärsansvarig och serversupport hos Telia Sonera.
– Jag tycker det är intressant att ha med många människor att göra dagligen, att få göra olika saker – men en sak i dag och kanske en annan nästa år.
– Det är det komplexa och mångfalden i uppdragen som lockat till Alteco, och här får jag mitt lystmäte. Jag fick ju även tillfälle att bekanta mig med Alteco genom att medarbetare därifrån kopplades in som byggledare i uppdrag där jag var projektledare hos Nacka energi.

Enduro
Men motorcyklarna kan vi inte gå förbi, eller rättare sagt: Enduro. Förutom lite mountainbike och lite Friskis & svettis är det nämligen uthållighetssporten enduro – där man kör motorcykel över stock och sten i (mycket) svår terräng – som tar upp Berndts fritid.
Jo, han hjälper till i familjebageriet ibland, men tycker att det är roligare att knåda naturen än bulldegen, exempelvis i Gotland Grand National.

Teknik – det handlar det i alla fall om hela tiden…

← TILLBAKA

Se referensuppdrag inom våra Teknikområden »