Välkommen till Alteco, Jan Fotmeijer

[2015-08-28]

 Jan Fotmeijer börjar på Alteco

Efter examen från el-teleteknisk linje på gymnasiet hemma i Göteborg, blev det jobb som elektriker i fem år, följt av några år som konsult med tyngdpunkt på el- och teleinstallation i egen regi.
– Därefter blev det ett år tillsammans med en bekant i samma bransch där vi jobbade gemensamt med ett större projekt, berättar Jan Fotmeijer som nu är senast anställd vid Altecos stockholmskontor.

När Jan började sitt jobb på Alteco under sommaren innebar det ett första steg till vår interna omorganisation, där de olika teknikområdena ska samlas under två affärsområden. Det ena av dessa två ska Jan ansvara för när omorganisationen genomförs omkring årsskiftet.
Men Jan Fotmeijer hade varit i kontakt med Alteco redan 2007, då Alteco just etablerat sig i Stockholm:
– Jag hade känt mig mogen att prova på anställning hos något lite större konsultbolag och var intresserad av att prova marknaden i Stockholm.
– Den gången kom jag dock att välja anställning som uppdragsledare vid ÅF. Kort därefter övergick anställningen till en gruppchefstjänst där jag fick vara med om att bygga upp företagets el-avdelning i Stockholmsområdet.
– Därefter blev jobb som avdelningschef för några av kontoren i södra Sverige med samma fokus som tidigare, att bygga upp el-avdelningen.
Innan Alteco skulle bli aktuellt igen, hann Jan Fotmeijer även med en sejour som affärsenhetschef hos holländska Grontmij, numera ingående i Sweco.

Spontan idé
– Så kom det sig helt enkelt att jag en dag i Stockholm spontant sökte upp Andreas som jag ju kände sedan 2007. Det kändes rätt för mig att söka den ena tjänsten som affärsområdeschef, berättar Jan Fotmeijer.
Under sommaren har nu Jan flyttat in på Altecokontoret i Stockholm och känner att han kommit rätt:
– Efter många år i branschen känner jag mig trygg i vad som ska göras.

Affärsutveckling
– Arbetsuppgifterna i sig innebär inga överraskningar, det är mer ”business as usual”. Vad som skiljer sig från mina tidigare uppdrag är samarbetet med Andreas som min närmaste chef och det har i alla fall under de månader jag hunnit göra här gått bra.
– Jag ska med fokus på affärsutveckling räkna på jobb och ha säljansvar. I detta ingår bland annat att träffa kunder och även att i viss mån vara projekteringsledare. Vi ska bygga upp en avdelning för fastighetsinstallation också i Stockholm på liknande sätt som redan finns hos Alteco i Bollnäs och i Mora. Med de kompetenta medarbetare Alteco redan har, känner vi att vi inte ska växa bara i Stockholm utan ambitionen är att blir starkare över hela linjen, säger Jan Fotmeijer.

Världsresenär

Efter arbetsdagen tillbringar Jan sin tid helst på gymmet – en vana efter att ha styrketränat regelbundet i 26 år. Men så länge han bodde kvar i Göteborg fanns även lite fotboll med på programmet.
Blir det tid över gör han en resa ut i världen.
– Hittills har jag faktiskt besökt alla världsdelar utom två, Arktis och Antarktis. Men vem vet…?