Välkommen till Alteco, Eva-Lena Fransson: Har hittat sin plats – och drömmer om segling

<< Gå tillbaka till nyheten om våra senaste nytillskott

Eva-Lena Fransson

Jobb eller fortsatta studier – det var en av frågorna för Eva-Lena Fransson när det var dags för linjeval till gymnasiet.
– Att jag skulle gå gymnasiet var klart, och det blev fyraårig teknisk eftersom jag räknade med att jag då inte skulle bli begränsad i fortsatta karriärval utan kunde hålla alla dörrar öppna för att plugga vidare eller söka ett jobb.

Under gymnasietidens praktikplatser och sommarjobb vid Hälsingekraft AB i Arbrå växte ett intresse för eldistribution fram. Allt blev så lyckat att efter examen väntade en projektanställning i Arbrå.
– Det blev flera år hos Hälsingekraft och sedermera Fortum i Arbrå. Det första jag fick göra var att premiärtesta GIS-systemet (vilket innebar att ledningsnätet skulle arkiveras digitalt) och dokumentation med scheman och kartor var ett utmärkt sätt att lära sig mer om företagets verksamhet.

Omväxlande
Via en fast anställning kom Eva-Lena att fortsätta med dokumentationsarbete vid Hälsingekraft. Med tiden blev det allt mer projektering och nätplanering.
– Jag har genom åren sedan fått arbeta med flera olika saker inom elnätsdistribution. Hela tiden är det intressant, eftersom det är ett så brett område och det ger möjlighet att jobba i olika roller.
– Det är omväxlande, det finns mycket att lära och jag har fortsatt min utbildning efter hand.

Härjedalen
Genom att sambon jobbade allt mer i Härjedalen med ständig pendling beslutades småningom att hela familjen skulle ta flyttlasset till Hede. Eva-Lena fick jobb på Härjeåns Nät:
– Det var fint att få hela familjen samlad på samma plats, det var skönt!
Men Hälsingland lockade och drog och lagom till att sonen skulle börja skolan blev flytt tillbaka – passande nog sökte Alteco folk bl a till Bollnäskontoret just då.
– Här jobbar jag nu med projektering och beredning inom Teknikområde Elkraft och det är vad jag vill syssla med, förklarar Eva-Lena som började sin nya anställning tidigare i sommar.

Träseglare
På Ljusterö i Stockholms skärgård ligger dock lite annorlunda uppdrag på vänt.
– Ja, det är en gammal träsegelbåt som behöver lite ompyssling.
– Inte bara jag, utan hela familjen hoppas på framtida segelturer, säger Eva-Lena Fransson och drömmer om nya horisonter…

<< Gå tillbaka till nyheten om våra senaste nytillskott