Välkommen till Alteco, Fredrik Ekeblom

[2015-12-16]

I och med att vi nu välkomnar Fredrik Ekeblom till Alteco, börjar företagets nya organisation att ta form. Fredrik är en av två affärsområdeschefer – den andre är sedan tidigare Jan Fotmeijer.

Fredrik EkeblomFredrik Ekeblom kommer närmast från teknikkonsultföretaget Projektel, där han arbetat de senaste åtta åren. Men Fredrik har sin grund i en finsk civilingenjörsexamen, innan han flyttade till Stockholm.
– Jag är född och uppväxt i södra Finland och stannade där till efter min examen. Då blev det flytt till Sverige och jobb som projektledare och chef för en elavdelning vid Dynamate Industrial Services, ett dotterföretag till Scania.
Där stannade Fredrik i tre år, innan flytten till Projektel.

Gediget intryck
Jobbet som affärsområdeschef hos Alteco gjorde Fredrik intresserad.
– Inte minst därför att företaget Alteco gjorde ett gediget intryck på mig. Det är ett företag med bred kompetens och kundbas kombinerat med lång erfarenhet.
– Uppdraget som affärsområdeschef, tillsammans med de uppdrag som företaget har från sina kunder, förstärkte mitt intresse. Infrastruktur ligger närmast min utbildning, även om jag jobbat en hel del också med till exempel elinstallation.
– Totalt sett innebär det inte så mycket stor förändring jämfört med min tidigare jobbvardag.

Vårda och hitta kunder
Som chef för sitt affärsområde, har Fredrik cirka 20 medarbetare inom teknikområdena Elkraft, Telecom, Offentlig belysning samt Mark och anläggning.
– Förutom att jag ska ansvara för att nå affärsmässiga mål för mitt område, ingår förstås också personalansvar för de ingående teknikområdena.
– I mitt uppdrag ingår att dels vårda befintliga kunder, dels att hitta nya. Det finns redan många bra samarbeten som jag till en början ska förvalta, men på sikt ska det bli fler, förklarar Fredrik Ekeblom.

Naturvänner
Fredrik och hans sambo bor i Skarpnäck, på smidigt avstånd till nya jobbet vid Altecos kontor vid Globen. Familjen kompletteras av tre döttrar, 1, 5 och 6 år. Familjen vistas gärna tillsammans i naturen och mycket av fritiden går också till träning i olika former.