Välkommen till Alteco, Gabriel Trosell: Ett jobb med variation

<< Gå tillbaka till nyheten om våra senaste nytillskott

Gabriel Trosell

Ett av de nya ansikten som tagit plats hos Alteco den här sommaren tillhör Gabriel Trosell, biträdande konstruktör inom teknikområde Elinstallation med placering i Bollnäs.
– Tidigare var jag en av de som utförde vad andra räknat ut.
– Nu är det jag som räknar ut…

Gabriel är infödd Bollnäsbo, född och uppväxt i de norra kommundelarna.
I dag finns han och sambon i ett hus som de tillsammans som bäst håller på att renovera – det vill säga när inte familjens schäfer pockar på uppmärksamhet eller när Gabriel hellre vill prova någon av sina radiostyrda modeller på marken eller i luften.

Elinstallation
Efter grundskolan blev det elinstallation på gymnasiet i Bollnäs och studieintresset håller fortfarande i sig: bland det senaste Gabriel hann med innan han installerade sig själv hos Alteco var en ettårig CAD-utbildning.
– Från början är jag alltså installationselektriker som hunnit med att jobba på flera olika håll i avlånga Sverige.
– Men det var när jag sökte praktikplats i slutet av CAD-utbildningen som jag fick reda på att Alteco var i färd med att söka folk. Då såg jag till att få en praktikplats här, liksom för att få chansen att visa vad jag kan.

Olika projekt
– Det gick ju bra. Det blev anställningsintervju och därefter ett positivt besked. Så sedan i början av sommaren har jag nu anställning som biträdande konstruktör.
– Jobbet som biträdande betyder att jag inte driver egna hela projekt, utan bistår andra i olika uppdrag. Det innebär att ingen dag blir den andra lik utan att jag får prova på lite av varje på flera olika håll. Ett utmärkt sätt att lära sig på, menar Gabriel.

Bra bakgrund
Han ser det också som en stor fördel att tidigare ha jobbat på fältet som elinstallatör:
– Då var det ju alltid någon annan som beräknat och kommit fram till hur jag skulle göra på plats. Nu har jag det i botten när jag sitter vid skrivbordet för att planera nya jobb och jag tror säkert att det kan hjälpa mig att göra ett bättre underlag.

Hundmotion
Familjen består alltså av sambo och 42 kilo schäfer.
– Hunden kräver rejält med motion, men både min sambo och jag har ett gediget djurintresse i grunden så det är inga problem.
Några fritidsproblem lär det heller inte bli?’
– Vi har ju huset att snickra på och blir det tid över är de radiostyrda fordonen alltid något att dona med, säger Gabriel Trosell.

<< Gå tillbaka till nyheten om våra senaste nytillskott