Välkommen till Alteco, Pär Hedqvist: Trivs bäst i naturen – och med bandy förstås

<< Gå tillbaka till nyheten om våra senaste nytillskott

Pär Hedqvist

Att prata med Pär Hedqvist utan att nämna bandy är inte möjligt.
Nu är han nyinstallerad på Alteco-kontoret i Bollnäs och det var på Bollnäs GIFs anrika utomhusis på Långnäs som Pär begick sin debut som A-lagsspelare; då i Selånger som dessutom fick stryk med 2–1 av BGIF.
– Men det var jag som gjorde Selånger-målet, triumferar Pär Hedqvist.

Elitbandyn har han lämnat som aktiv, men nu vid fyllda 59, går han i mål (?) också i karriären med att ägna sig åt projektering och beredning inom Teknikområde Elkraft hos Alteco.
– Jag har inte haft så mycket kontakt med Alteco, förutom med Torbjörn Rosén. I hans uppdrag med besiktningar träffades vi, när jag arbetade åt Eltel Networks.
– Men antalet jobb gick minskade där och jag sökte lite nya anställningar nu under sommaren. Det slutade faktiskt med att jag hade tre olika jobb att välja mellan och då blev det Alteco.

Bandyfamilj
Pär Hedqvist är linjemontör från början och har sedan utbildat sig till beredare. Han är född och uppväxt i Bergvik strax utanför Söderhamn och familjen flyttade in till staden när sonen Jocke – sedermera minst lika känd bandyspelare som pappa Pär – skulle börja på gymnasiet.
Åren som linjemontör har Pär nytta av i dag när nya dragningar ska projekteras och beredas.
– Självklart är det en tillgång att ha varit ute i terrängen och jobbat praktiskt när det sedan ska planeras i teorin vid skrivbordet och i datorn.

Naturen lockar
Den närmaste tiden blir det till att skärskåda terrängen i Gräsö utanför Öregrund. Tillsammans med Altecokollegan Eva-Lena Fransson ska en högspänningsledning uppgraderas och det är ett stort jobb som väntar.
– Det är ett uppdrag som passar mig som hand i handske. Att vara ute i skogen är bland det bästa jag vet och att få vistas i naturen också på jobbet är ju perfekt.
När det blir skog och mark på fritiden spanar Pär också gärna efter svamp:
– Favoriterna är kantareller, både gula och höstvarianten, förklarar han.

Avslöjar inget
De läckra höstprimörerna hittas sannolikt i närheten av familjens hus på Stormyran i Söderhamn, eller längs den lilla promenaden från villan till Hällmyran och Brobergs hemmamatcher.
Det kan också vara vid Grimskär, en av pärlorna i Söderhamns rika skärgård där sommarstugan ligger.
– Men svampställena avslöjar jag inte, hälsar Pär Hedqvist.

<< Gå tillbaka till nyheten om våra senaste nytillskott