Välkommen till Alteco, Thomas Ström

[2015-12-18]

Volontärjobb vid en skola för fattiga barn i Peru – det kan vara en lämplig bakgrund för en ny medarbetare vid Alteco. I alla fall om man heter Thomas Ström och kan komplettera med en examen från Stockholms Tekniska Institut, STI, och tidigare arbete som el- och CAD-samordnare.

Thomas Ström– Men volontärjobbet i Sydamerika lärde mig mycket. Det gav många personliga kontakter och om inte annat fick jag se hur mycket också små saker kan betyda för att skapa lite lycka.
I dag har Thomas tagit plats vid Altecos kontor i Stockholm, och Peru befinner sig nu en bit bort över haven.
– Jag trivdes bra där och särskilt då med barnens glädje över att få lära sig något nytt.
– Men det här är vad jag är utbildad för, att få planera el åt olika uppdragsgivare, säger Thomas som är infödd stockholmare. Han såg dagens ljus för 24 år sedan i Österhaninge söder om Stockholm. Efter grundskola och gymnasiet blev det yrkeshögskola vid STI.

Praktikant
– Praktiken gjorde jag vid konsultföretaget Grontmij i Stockholm och där träffade jag bland andra Urban Gustavsson (ett annat av Altecos nytillskott). Efter praktiken blev det fast jobb för Thomas vid Grontmij, men nu är det alltså dags även för honom att byta arbetsplats till Altecos stockholmskontor:
– Jag hade haft en del kontakter med Alteco redan innan, men det var nog Urban som gjorde att också jag blev intresserad av att söka mig dit. Jag hade också några givande möten med Altecos vd Andreas Lundström.

Söker lösningar
Själv beskriver sig Thomas som en engagerad och driven ung man:
– Det handlar ofta om att när jag söker svar, så ger jag mig inte förrän jag hittat det. Möter jag ett problem så jobbar jag med det tills att jag nått en lösning.
Nu är det inte ens två månader sedan Thomas bytte arbetsplats, så det har kanske inte hunnit bli så många utmaningar eller problem så här långt?
– Jag kommer att sitta vid datorn och projektera på olika uppdrag, ungefär som övriga här på Alteco. Så här i början har en stor del av tiden gått till möten och arbetsplatsbesök på fältet.
– Om de uppdrag som väntar, så vet jag i alla fall att det blir säkert en hel del kring Husby Centrum där Svenska Bostäder har mycket arbete på gång.

Tränar
Thomas är singel och bor i en lägenhet en kvart med buss från Altecokontoret på Globen-området. Han ägnar också gärna sin fritid till träning i olika former – styrketräning, löpning eller thaiboxning som exempel.
Men han är inte bortkommen i köket därhemma heller:
– Nog kan det bli i alla fall en trerätters att umgås med vänner som kommer över, förklarar han.