Välkommen till Alteco, Urban Gustavsson

[2015-12-18]

En hälsingegrabb som hamnade i Stockholm, men som nu börjat att återknyta banden med hemtrakterna – det är i korthet en av Altecos senaste nyanställda, Urban Gustavsson, som föddes i Söderhamn och växte upp i Sandarne, strax utanför staden.
– Ja, och sedan blev det högstadiet på Stenbergaskolan i Ljusne, berättar Urban vidare där han nu som bäst acklimatiserar sig vid Altecokontoret i Stockholm.

Urban GustavssonSjälv beskriver sig Urban som ”en grabb på 40 år”.
De 40 åren efter grundskolan har Urban använt till att först studera 2-årig ellinje för att sedan arbeta som elektriker och resemontör:
– Det blev tio år totalt, med placering först i Söderhamn och sedan i Stockholm i olika projekt. I längden blev det ändå tungt med allt pendlande, så när jag 2010 fick jobb hos konsultföretaget Grontmij beslutade vi att flytta till Stockholm, berättar Urban.
När Grontmij sedan bytte ägare, började Urban fundera över att byta arbetsplats.
– Jag hade pratat med Altecos vd Andreas Lundström av och till, för att hålla kontakten. Jag ville gärna jobba på Alteco, som jag hela tiden upplevt som en lagom stor och välkomnande arbetsplats.

Jaktintresserad
Så blev det nu också. Från början av november finns Urban på plats i Globen-kontoret, en kvart med bil från lägenheten i Fagersjö, ytterligare en liten stund om man åter kommunalt.
Där, i lägenheten, finns också fru och barn – samt numera också en tax som ska tränas för rådjursjakt.
– Jakten är ett stort intresse, som jag dessutom delar med i alla fall 12-åriga dottern, men det kanske är mer för hundens skull.
Det här med jakt har nu också fört familjen Gustavsson närmare Hälsingland igen:
– Jakt är viktigt, och jag har tidigare haft tillgång till dovhjortsjakt i Sörmland men sedan en tid tillbaka har vi en sommarstuga i Sunnäs söder om Ljusne, som ligger på jaktmarken. Det blir där vi nu ska använda vår tax Chili. Han är bara åtta månader gammal, så det blir lite att göra.

Bra vibbar
Hos sin tidigare arbetsgivare jobbade Urban som projekterings- och uppdragsledare. På Alteco finns han nu inom teknikområdet Elinstallation.
– Jag hade några projekt med mig hit, men sedan har det tillkommit en hel del, så det finns att göra. I projekteringsarbetet har jag också stor hjälp av mina år som elektriker och resemontör, eftersom jag vet hur det ser ut ”i verkligheten”, så att säga.
– Sedan har Alteco redan en massa duktiga medarbetare, så det känns som att jag hittat rätt. Eller, jag har känt mig välkommen hit från första dagen och redan efter bara några veckor är det enbart bra vibbar, summerar Urban Gustavsson.