Välkommen till Mora-kontoret, Anders

Anders Persson är ny medarbetare i Mora

Anders Persson

En riktig dalkarl har nu tagit plats vid vårt kontor i Mora – var annars?
Det är Anders Persson som hela sitt liv varit bosatt nästan mitt i Siljan, men utan att bli våt om fötterna. Familjens hus finns nämligen på vackra Sollerön.

Ett stenkast från Altecos kontor i Mora ligger Sollerön, så Anders Persson har nära mellan jobbet och sitt hus, fru och två barn. Men han är också född på ön, så det känns hemma på alla andra sätt.
Anders gick el-teleteknisk linje på gymnasiet och kom in i elverksbranschen via Ryssa elverk, även det nästan på hemmaplan.
– Jag började som linjemontör, grävde för kablar och hängde upp ledningar i stolpar. Det här åren sparade jag mina sommarsemestrar till vinterresor till bland annat Asien, Australien, Nya Zeeland och USA, berättar han.

Säsongfördelning i jobbet
I dag ligger stolpskorna i garaget:
– Jag fick så småningom möjlighet att jobba som montör under sommarhalvåret och som beredare inomhus under vintern. Det var ju en perfekt kombination av inne-ute-jobb!
– Med tiden fick jag arbeta med beredning på heltid, men efter det att Ryssa köpts upp av Fortum blev det en del turbulens. Montörerna överfördes till Eltel Networks dit också vi beredare kom till slut, fortsätter Anders.

Kontakt med Alteco
– Jag fick åter jobb som beredare och senare även arbetsledare – det var då jag fick de första kontakterna med Alteco och Andreas Lundström. Men jag tände inte riktigt på locktonerna; jag var helt enkelt inte mogen att flytta.
Men trägen vinner och efter ytterligare ett par påringningar kände Anders att allt föll på plats.
Hos Alteco kommer Anders rutin från beredningsarbetet väl till pass, speciellt nu när han ska jobba mer med projektering.

Familjär stämning
– Jo, men ett av de viktigaste argumenten för Alteco var den familjära stämningen jag förstod rådde i företaget, förutom motionsintresset bland medarbetarna.
– Nu har jag varit här en månad, och har sett att det här med det sociala umgänget är viktigt för Altecos medarbetare.

Motionär
Det passar ju också bra för Anders, som även privat en glad motionär som gärna tar en dust med barnen – en son, 18, och en dotter, 17, i tennishallen.
– De gör vad de kan för att läxa upp mig.
– Och det är klart, det första nya bekanta frågar när de hör var jag kommer ifrån är förstås Vasaloppet. Jodå, jag har åkt själv, om inte annat för att till slut ändå kunna svara ja på den självklara frågan.
– Men när det blir hockey är det inte Mora IK, utan Leksands IF som gäller!