Vasaloppet nästa för Alteco-medarbetare

[2010-02-19]

Altecos medarbetare är kända för att hålla högt tempo – även på
fritiden. Några av dem håller faktiskt som bäst på att värma upp inför
Vasaloppet, som äger rum den 7 mars.

En av de som åker Vasaloppet för första gången är Ulf Fransson vid
Altecos stockholmskontor, som får sällskap av kollegan Jan-Olof Eriksson i spåren:

Ulf, stora delar av landet har ovanligt nog fått snö – har det bidragit till Vasaloppssatsningen eller är du van skidåkare?
– Självklart är det kul med all snö som kommit. Bättre förutsättningar än så här blir det knappast i stockholmsområdet. Jag är absolut ingen van skidåkare men jag har länge funderat på att genomföra detta mandomsprov. Drog därför igång lite rullskidåkning redan på höstkanten, ja, sen kom ju snön. Då var det bara att köra på.

Hur känns det så här några veckor innan den stora tävlingsdagen?
– Min efterhängsna hosta har äntligen börjat ge sig och jag ser nu fram mot loppet med tillförsikt. Hoppas bara att träningsdosen är tillräcklig för att fullfölja hela vägen i mål. Riktigt långa träningspass har jag inte hunnit med så många så vi får se hur kroppen svarar.

Kommer du att klara den magiska femtimmarsgränsen eller hur ser
prognoserna ut?

– Fem timmar!? Jag är glad om jag klarar det magiska snöret! Eftersom det är första gången jag kör så är mitt mål att just gå i mål. Efter målgång ska jag fundera över nya utmaningar…

Under Vasaloppsveckan 26/2–7/3 arrangeras flera skidtävlingar som sammanlagt har över 50 000 deltagare anmälda.


På Altecos stockholmskontor arbetar Ulf Fransson och Jan-Olof Eriksson, som båda deltar i Vasaloppet i mars. Vi önskar dem lycka till!

www.vasaloppet.se